Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Har du en fråga?
  •   Frakt endast 49 kr
  •   Fraktfritt över 500 kr
  •   042 - 35 28 00
CartDin varukorg är tom!
Välj valuta:

Levande Fytominer 150g

420 kr- eller -9 375 poäng
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Levande Fytominer är en fyllig mix av det bästa som naturen har att erbjuda när det gäller vitaminer och mineraler, enzymer, spårämnen och fibrer. Det härliga med ”Levande Fytominer” är att de är så lätta att variera efter tycke och smak. Du kan strö pulvret över din youghurt eller sallad. Du kan även blanda i dressing, sås, musli eller helt enkelt i ett glas vatten. Variationerna är många.

Levande Fytominer innehåller allt det goda av frukt och grönsaker, hela spektrat av vitaminer ochmineraler, och är också också rikt på karotenoider, flavonoider, klorofyll, fyto-steroler, enzymer, fenoler, terpener, glukosinolater och fibrer.

Levande Fytominer är en perfekt synergistisk kombination av fullvärdiga hälsofrämjande näringsämnen. Näringsämnena i Levande Fytominer absorberas bättre och är mer aktiva eftersom de kommer från levande föda med aktiva enzymer.


Dosering och användning

3-6 tsk dagligen 3 teskedar (5 gram)

ihop med vatten, yoghurt, på sallader. Allt det goda av frukt och grönsaker.


Varför Levande Fytominer

  • Levande Fytomins är en 100 % naturlig, vegetabilisk produkt med koncentrat av 30 olika grönsaker, frukt, kryddor, gräsblad, säd, frö, groddar, alger och sjögräs.
  • Living Fytomins innehåller inga fyllnadsämnen, sötningsmedel eller andra tillsatser.
  • Living Fytomins är glutenfri
  •  Living Fytomins består till 75 % av biologiskt odlade produkter.
  • Vid bearbetningen av ingredienserna i Living fytomins hålls temperaturen strikt under 31 grader celsius. Detta garanterar att enzymerna och den enzymatiska verkan finns kvar. Inte heller fettsyror (linfrö) påverkas vid denna temperatur.
  • Living Fytomins innehåller alla viktiga vitaminer, mineraler och spårelement inklusive vitamin D och K.
  • Antioxidanter arbetar aldrig ensamma, men är väldigt effektiva som del av ett antioxidantiskt nätverk.
  • Levande Fytominer innehåller förutom vitaminer och mineraler med antioxidant aktivitet även fytonutrienter och enzymer med antioxidant verkan.
  • Levande Fytominer innehåller essentiella enzymer och fibrer, vilket vanliga multi-vitamin och -mineralprodukter saknar. Vid tillverkning av ”multiprodukter” tar man de verksamma ämnena ur sin naturliga miljö.

Innehåll:

Levande Fytomins är en 100 % naturlig, vegetabilisk produkt med koncentrat av 30 olika sorter grönsaker, frukt, kryddor, gräsblad, säd, frö, groddar, alger och sjögräs.

Innehåll ca 3 tsk:

Koncentrat av följande näringsämnen:

  • Röd fruktmix – Jordgubbar, tranbär*, körsbär,röd grapefrukt*, apelsiner, hallon* 1,1 g
  • Gräs – Korngräs*, havregräs, vetegräs* 900 mg
  • Grönsaker – Alfalfa*, broccoli*, spenat*,grönkål*, blomkål* 750 mg
  • Groddar – Quinoa*, Broccoli* 550 mg
  • Frön – Linfrön, Chia utsäde 500 mg
  • Örter – Gurkmeja, persilja*, lakrits, maskros* 500 mg
  • Alger – Spirulina, Chlorella 300 mg
  • Spannmål – Ris, stärkelse och groddar 250 mg
  • Havsgrönsaker – Dulse, nori, wakame, kelp, kombu 150 mg
  • Vitamin D (kolekalciferol) 40% ADH 2 mcg

Ingredienser markerade med * är ekologiskt odlade!

Garanterat fritt från:

Socker, jäst, laktos, gluten, naturliga konserveringsmedel, konstgjorda färg-, doft- och smakämnen och animaliska ingredienser.

Lämplig för vegetarianer och veganer.

Denna produkt är GMO-fritt och allergivänliga.

Inga tillsatser


BRUNALGER 3 gram

Dulse, wakame, Kombu, Nori, Kelp

Den mest potenta mineral- och spårelementkosten som finns.

RÖD FRUKT 22 gram

Jordgubbar, tranbär, hallon, körsbär, röd grapefrukt, apelsiner

Röd frukt är rikt på olika sorter flavonoider, karotenoider och vitamin C.

ALGER 6 gram

Klorella, Spirulina

Blågröna alger är ca. 3 miljarder år gamla och tillhör de äldsta levnadsformer på jorden.Rikt på klorofyll, högvärdig äggvita, karotenoider, vitaminer och mineraler. De är nära släkt med det mänskliga hemoglobinet.

SPANNMÅL 5 gram

Riskli och groddar

Dessa innehåller mängder med mikronutrienter, som oryzanol, tocotrinoler och enzymer som glutathion peroxidas och polyfenol oxidas. De är även rika på steroler och fosfolipider.

GRÖNSAKER 15 gram

Alfalfa, brocolli, grönkål, blomkål, spenat

Alfalfa

Alfalfa är så kallade ’superfood’ eftersom det är rikt på nästan alla kända vitaminer och mineraler, matsmältningsenzymer, klorofyll, flavonoider, fyto-östrogener, aminosyror, organiska syror och fytonutrienter.

Broccoli, grönkål, blomkål

Broccoli och grönkål har en stark antioxidant verkan. Broccoli är rik på lutein, beta-karoten, zeaxantin, quercitin, foliosyre, kalcium och vitamin C.

Grönkål är den grönsak som har den högsta antioxidanta verkning på ORAC skalan.

Spenat

Spenat är en rik källa till lutein, zeaxantin, beta-karoten och kalcium. Bortsett från grönkål har spenat den starkaste antioxidanta verkningen (ORAC skalan).

GRODDAR 11 gram

Quinoa-Brocolli

Groddar är en viktig källa till enzymer i en lättsmält form. 

Quinoa och broccoli är rika på naturliga antioxidanter och Quinoa innehåller alla essentiella aminosyror (proteiner).

FRÖN 10 gram

Linfrö och Chaifrö

Linfrö (Linum usitatissimum) kommer ursprungligen från Egypten och användes där som kost och i medicinskt syfte. 

Linfröns fibrer innehåller mycket slemämnen och har därför bl. a. en positiv verkan på tarmarna. Linfrö är också rik på omega 3.

Tillsatt vitamin D 40 mcg.


Levande Fytominer & Försvarssystemet

1. Antioxidativ skydd

Det antioxidanta försvarssystemet i kroppen är viktigt för skyddet av cellstrukturer mot fria radikaler. Växter och speciellt frukt och grönsaker är en utmärkt källa för alla dessa antioxidanter. Olika undersökningar visar att flavononoider har en mycket större antioxidant kapacitet än vitamin C och E.

Forskare vid Tufts universitet i Boston har utvecklat en metod för att kunna mäta den totala antioxidanta kapaciten hos ett näringsmedel. Enligt denna mätmetoden visar det sig att frukt och grönsaker har den starkaste antioxidanta verkan.

2. pH reglering

Fytonutrienter från grönsaker, frukt, gröna blad av gräs eller spannmål, groddar, alger eller sjögräs är basiska (akaliska) och kan användas som buffert för att motverka försurning orsakad av dålig kost eller stress.

3. Minskning av DNA skador

Olika undersökningar visar att såväl rökare som icke-rökare fick ett bättre skydd av sitt DNA genom att konsumera extra frukt och grönsaker.

4. Förbättring immunfunktion

Det finns många faktorer som påverkar vårt immunsystem. Då tänker vi på stress, åldrandet, miljöfaktorer och brist på näringsämnen. Levande Fytominer innehåller flavonoider, karotenoider och fytosteroler vilka spelar en viktig roll i alla aspekter av immunsystemet.

5. Hormon modulation

Kost som är fyto-ostrogen rik kan påverka östrogenaktiviteten i människokroppen. Steroler kan påverka östrogenets, progesteronets och testosteronets funktion.

6. Avgiftning 

Höjer nivån av avgiftningsenzymer och de har som viktigaste uppgift att binda toxiska ämnen och att avlämna dessa via urinen så att fler kan bli avgiftade.

7. Matsmältningen

Matsmältningen är beroende av bla enzymer för att kunna smälta maten på ett bra sätt.




Artikelnummer:
KO13-1


Andra har även köpt